Flybikes @ HardwareBMX

flybikes hardwarebmx

Flybikes bij HardwareBMX!

Steeds meer pumptracks en skateparken in Nederland betekent ook steeds meer rijders die daar graag een paar rondjes doen. Maar dat wil je eigenlijk niet op de fiets waarmee je ook de baan op gaat. De Flybikes fietsen zijn freestyle fietsen waarvan een aantal modellen niet alleen geschikt is voor street, maar zeker ook voor transitions en dirt. Dat maakt ze ook meteen de ideale fiets voor ‘erbij’ als je ook de pumptrack bezoekt. Ze kunnen tegen een stootje omdat de techniek minder gecompliceerd is en omdat er geen exotische materialen gebruikt worden. Voelt een stuk veiliger (voor de portemonnee 😉 ). Daarnaast zijn de fietsen ook heel geschikt om op straat te gebruiken, iets wat vooral veel jongere rijders graag doen.

Waarom dan Flybikes? Mijn eigen kinderen fietsen al jaren in het skatepark, op straat, een dirtbaan en de pumptrack op een Flybikes. Ik heb gezien dat ze behoorlijk ‘foolproof’ zijn. Behalve een lekke band of een kapotte remkabel moet ik het eerste technisch probleem nog tegenkomen. De fietsen zijn stevig, goed gebouwd, opgebouwd met kwaliteitsonderdelen en ook wel interessant, voor een freestyle fiets niet eens heel zwaar.

Op dit moment zijn de Neo in 16 inch, de Nova in 18 inch, de Electron 20 inch en de Neutron 20 inch leverbaar. Vanaf september komen daar nog een paar high end modellen bij.

De Neo is dé perfecte fiets voor de kleine rippers. Met zijn 16 inch wielen is het een kleine versie van zijn grote broers, zelfde kwaliteit en onderdelen als grote broer Electron. Voor de iets grotere helden is er de Nova; 18 inch wielen, iets groter frame en verder zelfde kwaliteit onderdelen als de 20 inch Electron. Zowel de Nova als de Neo zijn verkrijgbaar in twee kleuren.

Die Electron is voor de prijs een uitstekende keuze. Voorzien van Flybikes’ eigen merk Trebol onderdelen, verkrijgbaar in twee framematen en twee kleuren.

De Neutron is er ook in twee kleuren, deze fiets is voor de prijs echt een geweldig aanbod. Overal gesealde lagers, volledig 4130 cr-mo frame en vork, Trebol onderdelen. Deze fiets komt dicht in de buurt van de high-end modellen.

Die high-end modellen zijn overigens vanaf september leverbaar. Zodra de specs en exacte levertijd bekend zijn kun je hier natuurlijk meer over deze fietsen lezen. Voor nu is dit een prachtig aanbod in verschillende prijsklassen waar iedereen goed mee uit de voeten kan, op straat, op de pumptrack, skatepark of op een dirtbaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *