Nieuwe kleuren voor Supercross RS7 frames

Supercross RS7 frame 2023 colors

Het Supercross RS7 frame in de nieuwste versie; kleine upgrades en een heleboel mooie kleuren.

De RS7 was al het stijfste aluminium frame dat je kon kopen. Door het gebruik van 7005 triple tapered aluminium buizen bereikt Supercross een enorme stijfheid en blijft het frame tegelijkertijd licht.

De balhoofdbuis is aangepast, dikker geworden, maar wel zodanig dat ook hier het gewicht laag bleef.

Aan de achterzijde is de vorm van de dropouts aangepast, niet veel, maar precies genoeg om te zorgen dat de kettingspanners nog beter passen.

In de bottom bracket area is niets veranderd. Nog altijd het vertrouwde BSA draad, dus geen gedoe met krakende lagers, en buizen die zo breed zijn dat ze bij de aansluiting het volledige bottom bracket ondersteunen. Daardoor krijg je een enorm stijf geheel en zorg je dat alle kracht waar je zo hard voor getraind hebt direct naar het achterwiel gaat.

De interne kabelgeleiding zorgt ervoor dat het frame er nog strakker uitziet als hij opgebouwd is.

En over strak gesproken… heb je die nieuwe kleuren gezien? Daar kan de jaarlijkse Paris Fashion show nog wat van leren.

De drie standaard kleuren; rood, wit en zwart hebben allemaal een nieuw jasje gekregen. Het rood is een kleur die Supercross jaren geleden al voerde, even weggeweest, maar nu met de nieuwe stickers weer helemaal fris. Ook zwart en wit zijn natuurlijk niet zomaar zwart en wit. Het zwart is een enorm diep zwarte metallic lak. De foto’s doen er geen recht aan, net als aan het wit, dat is ook enorm glanzend en heel mooi witter dan wit.

Omdat mat ook nog steeds heel populair is ook drie matte variaties, diep blauw, legergroen en mat grijs. Het grijs is een mooie matte blauw/grijze tint, de blauwe heel strak en voor een matte lak zeer opvallend, net als army green, dat is ook een kleur waar de matte afwerking er zeker geen muurbloempje van gemaakt heeft.

En dat de nieuwe kleuren! Hi Vis Yellow was er al, maar deze variatie is zo mogelijk nog meer Hi Vis en valt zeker door de blauwe accent kleuren in de stickers nog meer op. Hetzelfde geldt voor Cyan Blue, de stickers zijn neon geel, het frame knallend cyan blauw. En als dat nog niet opvallend genoeg is voor je dan zou je kunnen kiezen voor Neon Pink of Neon Orange. Dat Orange is mijn favoriet. Misschien moet ik daar deze winter maar eens een fiets mee opbouwen, gewoon omdat het kan en ik het mooi vind. Maar als er een klant is die dit ook wil dan hoor ik dat natuurlijk graag. Neon Pink is ook een waanzinnige kleur, zeker ook met de gele stickers. Ik zoek nog iemand die het aandurft om deze op te bouwen, de kleurencombi heb ik al in mijn hoofd…

En dan… Mystic Rainbow! Diep paars met een vrij grove metallic laag die alle kleuren van de regenboog heeft. Elke keer als je dit frame vanuit een andere hoek bekijkt, in het zonlicht, kunstlicht of bij weinig licht, steeds weer zie je andere kleuren. Daar ga ik er in ieder geval één van bouwen, dus die vind je over niet al te lange tijd terug in het portfolio.

 

20220906
20220906

Kortom, een superstijf en superlicht frame ( de Pro XL weegt net iets meer dan 1300 gram) in 11 verschillende kleuren. Overigens is de Supercross RS7 ook verkrijgbaar in polish, en kunnen de frames ook in een custom kleur gespoten of geanodiseerd worden. Dus dan kun je de fiets helemaal naar je eigen wens maken. Dat customizen gebeurt in de VS, zodat Supercross zelf de controle over de kwaliteit houdt.

De voorraad was groot, maar sommige kleuren en maten gaan heel hard. Wil je dus een frame, kijk dan hier en bestel jouw Supercross RS7 frame nu!

IMG 006862 scaled

Supercross RS7 Expert matte grey met matte black Speedline voorvork

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *