Lang, lang geleden…

1980… ik was 14 jaar en ontdekte BMX. Als zoon van een ‘fietsenmaker’ zag ik al mijn hele leven fietsen en werd er om mij heen altijd aan fietsen gesleuteld. De stap naar een BMX fiets was dan ook niet zo moeilijk en ondanks dat de sport nog in de kinderschoenen stond, was ik meteen enthousiast. Mijn vader vond dat ik dan ook maar meteen moest leren hoe zo’n fiets in elkaar stak en dat leidde tot mijn bijbaan tijdens school- en studietijd: ik werd parttime ‘fietsenmaker’. Zo rond mijn 19e verschoof de aandacht naar de MTB, maar de belangstelling voor BMX bleef (en de bijbaan ook).

Groot was mijn verrassing toen mijn zoon op zijn 6e aangaf dat hij wilde BMX ‘en. Daar werd ik wel een beetje blij van, alleen wist ik toen nog niet waar dat toe zou leiden…

Van kwaad tot erger

De eerste fiets werd een Redline Proline, prima fiets om op te beginnen. Daarna een stapje hoger; een Redline Flight. Carbon voorvork, mooie naven, stuk lichter ook. Voor de volgende fiets ging ik om me heen kijken, omdat ik iets anders wilde dan een ‘fiets uit een doos’. En toen begon het. Ik ging op zoek naar onderdelen, frame, de hele fiets ging ik zelf samenstellen. Heel wat uurtjes speurwerk op internet later wist ik wat het worden moest. En zo zag begin 2014 mijn eerste zelf samengestelde en opgebouwde BMX het daglicht.

Teun en stijn SX
SX EnvyV5 green

Daarna werd het alleen maar gekker. Ik kreeg ook steeds meer vragen van anderen over de fietsen; mijn jongste zoon was inmiddels ook begonnen, dus ook hij kreeg een mooie fiets. Om een lang verhaal kort te maken, de zoon van de fietsenmaker is weer terug en beleeft heel veel lol aan het opbouwen van fietsen voor zijn eigen kinderen, maar ook voor anderen.

En nu, 40 jaar na de start van die bijbaan en 8 jaar na die eerste zelfgebouwde fiets is daar Hardware BMX….

Het is mijn streven voor iedere klant een zo goed mogelijke fiets op te bouwen. Vandaar “We build your dreams”.

Wil jij ook die droomfiets opgebouwd hebben?

Heb je ideeën over kleur en onderdelen of heb je juist inspiratie nodig?

Neem gerust contact op, dan kunnen we samen kijken hoe we je droom waar kunnen maken.

Richard Ouwens