Radio Race BMX TERRA nieuw carbon frame

Radio race bmx terra

Tijdens de Grands (de Amerikaanse nationale kampioenschappen in Tulsa) was daar opeens de Radio Race BMX TERRA, een nieuw carbon frame.

De ontwikkelingen in de BMX-industrie gaan hard op het moment. Steeds meer frames worden alleen nog geleverd als disc-specifieke uitvoering, zeker de high end frames. De Solar was het eerste carbon frame van Radio, maar dat was inmiddels wel toe aan een upgrade in het licht van de huidige ontwikkelingen. En toen werd het geen upgrade, maar een heel nieuw frame!

Radio Terra Carbon Frame small03

Zoals met alle nieuwe frames van de laatste tijd, is een belangrijk kenmerk van de Terra de manier waarop Radio Bikes het probleem van de integratie van de schijfrem heeft aangepakt. Radio Bikes heeft gekozen voor een schuifsysteem in plaats van de populaire oplossing met een vaste as positie en een kettingspanner. Door de constructie van de achterbrug kun je een flatmount schijfrem toepassen en de kabel door het frame geleiden direct na de rempositie tot aan het balhoofd. Dat betekent dus dat alles netjes weggewerkt is en veilig binnen het frame valt.

 

Radio Terra Carbon Frame small01
Radio Terra Carbon Frame small02

Het bottom bracket is een BSA draad versie, dus daar kun je kraak en spelingvrij van genieten, want ondanks alle pressfit variaties op de markt is de BSA draad de enige die je echt zonder gedoe en kan monteren en waarvan ontelbare variaties verkrijgbaar zijn in veel verschillende prijsklassen. ( Je zou er bijvoorbeeld dit hele mooie Enduro MAXhit bottom bracket in kunnen zetten) Radio heeft er ook voor gekozen om geen geïntegreerde zadelklem te gebruiken.

Op de foto’s ook een nieuwe carbon vork, de Arise, die speciaal voor dit frame ontworpen is. Details daarover zijn er nog niet, hij ziet er in ieder geval net als het frame strak uit.

De Radio Race BMX Terra weegt 1.09 kilo, is gemaakt uit één stuk in TORAYCA carbon. Voorlopig moeten we het nog even doen met deze plaatjes. Wanneer het frame verkrijgbaar is, over prijzen, frame maten en kleuren (de twee versies die in de VS stonden waren rood en zwart), is nog niets bekend. Zodra dat nieuws er wel is dan vind je dat natuurlijk hier terug!

 

Radio Terra Carbon Frame 04

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *